Ψήφισμα της Συνέλευσης Αντιπροσώπων (30 Ιουνίου 2013) της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για το κλείσιμο της ΕΡΤ

30 Ιουνίου 2013
ΕΡΤ

Το μαύρο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το μαύρο στην ΕΡΤ, πλήττει βάναυσα με το χειρότερο τρόπο και τον κινηματογραφικό κόσμο της χώρας. Το αβέβαιο μέλλον του μοναδικού Οπτικοαουστικού Αρχείου της ΕΡΤ μας ανησυχεί. Ο εξαιρετικά σημαντικός φορέας έκφρασης και δημιουργίας για τον κινηματογράφο, ο φορέας που βοήθησε τα μέγιστα με την οικονομική και επικοινωνιακή του υποστήριξη τους δημιουργούς του κινηματογράφου, σίγησε και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι.

Η ΕΡΤ με όλα τα προβλήματά της, που της κληροδότησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ήταν μια όαση πολιτισμού και ένας συμπαραστάτης στις Τέχνες, στα Γράμματα και φυσικά και στον Κινηματογράφο.

Αν η Τέχνη αποτελεί για την Ελλάδα, από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό της, τότε είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι χωρίς εθνική κινηματογραφική τέχνη. 

Κάθε μέρα με κλειστή την ΕΡΤ είναι χιλιάδες ώρες κενό στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά και οι δομές και ο τρόπος λειτουργίας της αντανακλούν την ποιότητα της Δημοκρατίας.