Προς τις Κινηματογραφικές Λέσχες-μέλη της ΟΚΛΕ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2018
Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Αγαπητοί φίλοι,

Κατά τη συνάντηση της ΟΚΛΕ με τον κ. Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προτείναμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Υπουργείο εξοπλισμού για τις προβολές των Κινηματογραφικών Λεσχών (Κ.Λ.). Συμφωνήσαμε να καταθέσει η Ομοσπονδία στο Υπουργείο σχετικό κείμενο για να συζητηθεί το αίτημά μας συγκεκριμένα, με στόχο την υλοποίησή του.

Γι’ αυτό τον λόγο, θα θέλαμε, πριν από τη σύνταξη του κειμένου, να γνωρίζαμε τις ανάγκες σας (στις περιπτώσεις που υπάρχουν) σε εξοπλισμό, τεκμηριώνοντάς τες πλήρως.
Συγκεκριμένα:

  1. Προτζέκτορας (Βιντεοπροβολέας)

Για τις Κ.Λ. που δεν διαθέτουν δικό τους προτζέκτορα ή διαθέτουν παλιό, περιορισμένων δυνατοτήτων, προτζέκτορα.
Το μηχάνημα αυτό είναι φορητό και δεν χρειάζεται εξειδικευμένο πρόσωπο για τη χρήση του. Η προβολή της Λέσχης γίνεται σε οποιουδήποτε είδους αίθουσα.

  1. Ψηφιακή μηχανή προβολής (DCP)

Για τις Κ.Λ. που κάνουν προβολές – πέραν της μιας ή των δύο προβολών την εβδομάδα – σε μεγάλες αίθουσες (κινηματογραφικών προδιαγραφών) ή σε κινηματογράφους, που δεν διαθέτουν ψηφιακή μηχανή προβολής. (Το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών ή δημοτικών κινηματογραφικών αιθουσών που λειτουργούν σήμερα και στις οποίες προβάλλουν οι Λέσχες έχουν ψηφιακή μηχανή προβολής, αφού οι αίθουσες αυτές προμηθεύονται τις ταινίες από τις κινηματογραφικές εταιρείες διανομής.)
Η ψηφιακή μηχανή προβολής είναι υψηλού κόστους και μεγάλου μεγέθους και βάρους. Η εγκατάστασή της σε σταθερή βάση μέσα σε καμπίνα προβολής γίνεται από ειδικό και ο χειρισμός της απαιτεί εξειδικευμένο μηχανικό προβολής.

Παρακαλούμε οι απαντήσεις σας να αποσταλούν μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, ώστε, στη συνέχεια, να μπορέσουμε να συντάξουμε το σχετικό κείμενο προς το Υπουργείο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ. της ΟΚΛΕ

Δημήτρης Καλαντίδης
Πρόεδρος

Δημήτρης Ντάνης
Γραμματέας