Προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κύριο Πάνο Λουκάκο

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2019
Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Αξιότιμε κύριε Λουκάκο,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.), σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Οι Κινηματογραφικές Λέσχες και η Ομοσπονδία τους στηρίζουν πάντα τον ελληνικό κινηματογράφο και συνεργάζονται με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχοντας γνώση του σημαντικού έργου που επιτελεί.
Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για διεύρυνση αυτής της συνεργασίας.

Σε συνέχεια της επιστολής σας, σας αποστέλλουμε επιγραμματικά τις προτάσεις μας και ευελπιστούμε σύντομα να τις συζητήσουμε από κοινού. Σας επισυνάπτουμε, επίσης, αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο για την Ομοσπονδία μας και τις δράσεις της.

  1. Επανένταξη σε Πρόγραμμα του κοινού μας έργου (του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ως δικαιούχου και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας ως φορέα Πρότασης και Λειτουργίας), με τίτλο “Τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και διάδοση κινηματογραφικού περιεχομένου της Ο.Κ.Λ.Ε.”, το οποίο είχε ολοκληρωθεί τεχνικά και είχε φτάσει στη φάση υλοποίησής του με την Προκήρυξη του σχετικού Διαγωνισμού, που θα ακολουθούσε.
  2. Δημιουργία Κύκλων Προβολών ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation (θεματικών, περιόδων της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου, αισθητικών τάσεων, κινηματογραφικών ειδών, κινηματογραφικών δημιουργών) για προβολή από το δίκτυο των Κινηματογραφικών Λεσχών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί εδώ και σαράντα χρόνια ως ένα εναλλακτικό, παράλληλο κύκλωμα διανομής ταινιών και ιδιαίτερα των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου.
  3. Αφιέρωμα στον Μάνο Ζαχαρία με προβολή όλων των ψηφιοποιημένων ταινιών του, διοργάνωση συζήτησης και έκδοσης σχετικού εντύπου.
  4. Διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, ειδικών προγραμμάτων, με σκοπό την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και της κινηματογραφικής τέχνης γενικότερα και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας σε όλους τους πολίτες και ειδικότερα στους

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της ΟΚΛΕ

Δημήτρης Καλαντίδης
Πρόεδρος

Δημήτρης Ντάνης
Γραμματέας