1ο Φεστιβάλ Σινεμά Made in Italy στην Αθήνα

Cinema made in Italy

Στους φίλους του κινηματογράφου που παρακολούθησαν τα προηγούμενα διαδικτυακά φεστιβάλ αφιερωμένα στο Ιταλικό σινεμά, προτείνουμε το πρώτο φεστιβάλ Cinema Made in Italy – Athens, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TempoForte σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Istituto Luce – Cinecittà.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει 16 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ της τελευταίας διετίας, σχεδόν όλες πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Ταινίες που παρουσιάστηκαν στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (Βενετία, Κάννες, Βερολίνο…) και αντιπροσωπεύουν όλες τις τάσεις του νέου Ιταλικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες φιλοξενούνται από τις 12 έως 22 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης, που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική πρόσβαση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το 3° Athens Fashion Film Festival, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και θα είναι διαθέσιμο από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.Η πρωτοβουλία αποτελείται από τρεις ενότητες, το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, τα αφιερώματα σε έργα υψηλού αισθητικού περιεχομένου και μια ενότητα με συζητήσεις και masterclass, με στόχο να παρουσιάσει στους ειδικούς μια σφαιρική εικόνα των πιο πρόσφατων τάσεων στο χώρο του fashion film, και στο ευρύ κοινό τη γοητευτική σχέση του κινηματογράφου με τη μόδα.