ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

BIGBANG FESTIVAL

Προκειμένου να επικοινωνήσετε με τις Κινηματογραφικές Λέσχες και να τις ενημερώσετε σχετικά με τον τρόπο της διανομής, ενημερωτικά, σας θυμίζουμε ότι οι βραβευμένες ταινίες του φετινού φεστιβάλ είναι δώδεκα (12), είναι όλες μικρού μήκους ταινίες, το σύνολο της προβολής είναι σχεδόν 3 ώρες (170 λεπτά) και, όπως θα δείτε, έχουμε συγκροτήσει δυο γκρουπ Α και Β, διάρκειας μιάμιση ώρας περίπου το καθένα (μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις ταινίες στο τέλος της επιστολής).

Διορθώνοντας τις δυσκολίες της περυσινής χρονιάς σου θυμίζω τα όσα έχουμε πει.
• Το διάστημα για τις απαντήσεις των κινηματογραφικών Λεσχών και ο προγραμματισμός τους πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 15 Φεβρουαρίου του 2020 για να έχουμε έγκαιρα τον ετήσιο προγραμματισμό ώστε να οργανώσουμε, μέσα από μια πλήρη εικόνα των προβολών, όλα όσα χρειάζονται για μια πετυχημένη διανομή αλλά και για να γνωρίζουν οι φίλοι Ρουμάνοι- Σκηνοθέτες και Παραγωγοί την έκταση της διανομής των ταινιών τους στην Ελλάδα σε καλλιτεχνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.
• Το διάστημα προβολής των ταινιών μπορεί να είναι από 15 Ιανουαρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020.
• Ο κάθε προγραμματισμός της κάθε Λέσχης έχει κόστος 200,00 ευρώ + ΦΠΑ για την έκδοση του τιμολογίου.

Οι δώδεκα ταινίες είναι:


Group A

 1. The little hero – Σκην.: Elena Ciolacu
 2. Written / Unwritten – Σκην.: Adrian Silișteanu
 3. America – Σκην.: George ve Gänæaard & Cucută Horia
 4. Sunny rain – Σκην.: Andrada Botezatu
 5. Alazia – Σκην.: Cristian Pascariu
 6. The Christmas gift – Σκην.: Bogdan Mureșanu

Διάλειμμα

Group Β

 1. disAbilities – Σκην.: Alin Duruian
 2. The gift – Σκην.: Dumitru Grosei
 3. The Best Customer – Σκην.: Serghei Chiviriga
 4. There’s nothing in this world- Σκην.: Andreea Vălean
 5. The Pill of Happiness – Σκην.: Cecília Felméri
 6. Offstage – Σκην.: Andrei Huțuleac

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να επικοινωνήσετε με τις Κινηματογραφικές Λέσχες έτσι ώστε να πάρουμε από την κάθε μια την απάντησή της τόσο για τον προγραμματισμό των προβολών (χρονικός προσδιορισμός), όσο και για την οικονομική συμφωνία.

Σε ότι αφορά στην προώθηση των ταινιών στην κάθε περιοχή είμαστε διατεθειμένοι να στείλουμε ανοιχτό αρχείο (Photoshop αρχείο) με την αφίσα, καθώς επίσης και ανοιχτό αρχείο με το πρόγραμμα των προβολών, στα οποία η κάθε Κινηματογραφική Λέσχη θα μπορεί να συμπληρώνει τα δικά της δεδομένα (λογότυπο Λέσχης, χρόνο προβολών κ.λπ.). Οτιδήποτε άλλο θελήσει η κάθε Λέσχη είμαστε σε θέση να συζητήσουμε και να ανταποκριθούμε.

Στην περίπτωση που κάποια Κινηματογραφική Λέσχη επιθυμεί την παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, μπορούμε να το εξετάσουμε σε σχέση με τους χρόνους και την δυνατότητα της παρουσίας του αλλά και με την κάλυψη των όποιων εξόδων αφορούν σε μια τέτοια πρόταση.

Η κίνηση των ταινιών στις Κινηματογραφικές Λέσχες θα αποτυπώνεται στο site shortfilm.gr, στο οποίο και θα μπορούν να κάνουν αναφορά.

Από την πλευρά μας θα επιθυμούσαμε στο τέλος της κάθε εκδήλωσης-προβολής να έχουμε μια πληροφόρηση στατιστικών δεδομένων του χρόνου, του τόπου και του αριθμού των θεατών, προκειμένου να υπάρχει σαφής καταγραφή της αξίας της διανομής των ταινιών αλλά και να εκπληρώσουμε την υποχρέωση ενημέρωσης των φίλων Ρουμάνων.

Το υλικό των ταινιών είναι ψηφιακό βίντεο MP4 high definition 1920 X 1080 και ο ήχος τους είναι στερεοφωνικός. Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά και στα αγγλικά, με τους υπότιτλους ενσωματωμένους στο σώμα της ταινίας (αρκεί η απλή προβολή της ταινίας).

Η αποστολή των βίντεο, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα, θα γίνει μέσω της διαδικασίας του wetransfer.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις και περαιτέρω διευκρινίσεις ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή διανομή για τις βραβευμένες ρουμανικές ταινίες.

Οι ταινίες αναλυτικά και το πρόγραμμα προβολών

Με εκτίμηση

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Καλλιτεχνικός Δ/ντής του BBISFF