26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΚΛΕ

ΑΘΗΝΑ

7, 8, 9, ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΜΑτογραφικές Λέσχες

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
(Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 5284800, Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας διοργανώνει κάθε χρόνο κινηματογραφικά συνέδρια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των μελών των Κινηματογραφικών Λεσχών, των φίλων του κινηματογράφου και των φορέων των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών. Σε κάθε πόλη, η Κινηματογραφική Λέσχη, ως συλλογική οντότητα, αμφισβητεί τον παθητικό ρόλο του θεατή απέναντι στον κινηματογράφο, τον ωθεί σε ενεργή συμμετοχή ως προς τη διαμόρφωση του προγράμματος της Λέσχης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις διαλόγου με δημιουργούς και κριτικούς του κινηματογράφου.

Το  Συνέδριο με θέμα «ΚΙΝΗΜΑ τογραφικές Λέσχες» θα εξετάσει την ιστορία, τη φυσιογνωμία και το ρόλο  των Κινηματογραφικών Λεσχών στην Ελλάδα, τη σημαντική συμβολή τους στην κινηματογραφική παιδεία και τους δεσμούς των Κινηματογραφικών Λεσχών με τους φορείς του κινηματογραφικού χώρου. Θα μιλήσουν σκηνοθέτες, πανεπιστημιακοί, θεωρητικοί, ιστορικοί και  κριτικοί του κινηματογράφου. Ο χαρακτήρας του Συνεδρίου είναι επετειακός, αφού πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τιμητικές εκδηλώσεις για διακεκριμένες προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου.  

Παρασκευή 7 Ιουνίου: 19.30-23.00 – Σάββατο 8 Ιουνίου: 9.00-15.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεσογείων 136 και Κατεχάκη, Αθήνα, Τηλ.: 2107761101, 6945405825, E-mail: okleathens@gmail.com


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 26ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα 26ου Συνεδρίου